Izredne seje ni bilo

13:11

Izredne seje, ki jo je napovedala deveterica svetnikov opozicije Mestnega sveta Velenje, danes ni bilo, saj se jo je udeležilo premalo svetnikov.

Sklicatelji seje so prepričani, da občinska uprava ni opravila svoje naloge, saj o seji ni obvestila vseh svetnikov, za sejo ni pripravila gradiva in sejne dvorane. Sklicatelji so med drugim predstavili še eno anonimno pismo, ki opozarja na slabe razmere v dispanzerju medicine dela Zdravstvenega doma Velenje in dodali, da se želi občinska uprava oddaljiti od aktualnih perečih zadev. Prvopodpisani med pobudniki seje Matej Jenko:

Direktor velenjske občinske uprave Iztok Mori sicer meni, da so vse teme, ki vplivajo na življenje občanov pomembne. Kar pa še ne pomeni, da so v skladu s statutom primerne za sklic izredne seje. O tem, da skuša občinska uprava pereče teme pospraviti pod preprogo, pa pravi:

Direktor velenjske občinske uprave še verjame, da bo občinski svet teme, o katerih želi govoriti, lahko obravnaval na seji po volitvah.

20181109_090006
Med pobudniki današenje seje so (od leve): Mihael Letonje (SLS), Suzana Kavaš (SDS) in Matej Jenko (samostojni svetnik), ki tudi sami kandidirajo za župana Mestne občine Velenje.

TS

banner-ntrc-martinovanje