Jabolka kakovosti

14:23

V Ljubljani so včeraj podelili jabolka kakovosti, nacionalna priznanja za najboljše prakse mobilnosti in mednarodnega sodelovanja. Prejele so ga tudi izobraževalne ustanove iz naše regije, in sicer: Osnovna šola Pod goro iz Slovenskih Konjic, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje, Ekonomska šola Celje ter Ljudska univerza Rogaška Slatina.
Priznanja podeljuje Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja. S podelitvijo priznanj center vsako leto izpostavi tiste ustanove, ki so s pomočjo mednarodnega sodelovanja v svoje delovanje vnesle pomembne premike.
Osnovna šola Pod goro iz Slovenskih Konjic, ki ima tudi podružnično šolo V parku, namenjeno otrokom s posebnimi potrebami, je dobila priznanje prav za delo na tem področju. Najbolj odmeven rezultat projekta je izgradnja senzorne sobe in igralnice.
Ravnateljica Darja Ravnik:

Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje je prejela jabolko kakovosti že četrtič. Letos je dobila priznanje zato, ker je s pomočjo projektov mobilnosti dosegla vpeljavo novih modulov v redni izobraževalni program. Pomočnica ravnatelja šole Tatjana Goršek:

banner-teal

Kot manjša višja šola je na priznanje še posebej ponosna Višja strokovna šola, ki deluje v okviru Ekonomske šole Celje. Prejela je nagrado za večletne projekte mobilnosti, predvsem pa za sodelovanje s partnersko šolo iz Srbije. Skupaj so pripravili okvirje za izvajanje praktičnega izobraževanja študentov na področju ekonomije. Ljudska univerza Rogaška Slatina pa je s projektom mobilnosti nadgradila način poučevanja in zato prejela jabolko kakovosti.

TC, foto: Klemen Razinger

Prejemniki jabolk kakovosti- foto_kLemen Razinger

Deli