Jagros prevzela druga generacija

13:54

Vodenje družinskega podjetja Jagros, ki upravlja trgovsko verigo Jager, je prevzela mlajša generacija. Ustanovitelj in dolgoletni direktor Franc Jager odhaja v pokoj, pri čemer v podjetju ostaja kot svetovalec uprave in 11-odstotni lastnik. Z direktorskega mesta se je umaknila tudi Marija Jager, ki je zdaj prokuristka in 4-odstotna lastnica.

Vodenje Jagrosa so v teh dneh prevzeli trije sinovi Franca Jagra, ki imajo skupaj v lasti 50 odstotkov podjetja, 35-odstotni lastniški delež sta Franc in Marija Jager prenesla na podjetje. S prenosom lastništva in vodenja se je preselil tudi sedež podjetja, in sicer s Podplata v Rogaško Slatino. Kot je dejal eden od naslednikov in solastnikov podjetja Boštjan Jager, ki je bil z obema bratoma že prej vpet v poslovanje podjetja, tudi po tej menjavi bistvenih sprememb ne bo.
Podjetje je lani ustvarilo malo več kot 130 milijonov evrov prihodkov, kar je za 7,5 odstotka več kot v letu 2017. Uspešno posluje tudi letos, ko med drugim načrtuje odprtje novega centra v Šentjurju in začenja gradnjo nove trgovine v Selnici ob Dravi.

banner-teal

www.foto-sherpa.si, FA Sherpa
Aleš Jager (odgovoren za oddelek tehnike, logistike in investicij), Franc Jager (ustanovitelj in solastnik v pokoju), Boštjan Jager (odgovoren za oddelka živil in tekstila ter marketing, finance in kadre). Na fotografiji manjka najmlajši Miha Jager, ki prevzema področje informacijske tehnologije, računalništva in varovanja.

LKK, foto: SHERPA