Jagros v Celju odprl trgovsko središče

7:45

Celje je danes dobilo še eno nakupovalno središče. Na Dečkovi cesti ga je dopoldne odprl Jagros.

Po napovedih bi ga moral odpreti že konec lanskega leta, a se je gradnja najprej zavlekla zaradi dolgih upravnih postopkov, potem je pred centrom namesto križišča moralo zgraditi krožišče, za katerega je denar zagotovilo sam, zapletena pa je bila tudi sama gradnja.

_MG_6459
Gneča ob današnjem odprtju trgovskega centra Jager v Celju

Trgovsko središče je na območju nekdanjega Aera in ima 7 tisoč kvadratnih metrov prodajnih površin. Zemljišče, na katerem stoji, meri 20 tisoč kvadratnih metrov. Jagros je trgovsko središče, ki je skupaj z opremo stalo osem milijonov evrov, skoraj v celoti plačal iz lastnih sredstev. Ponudba je takšna kot v večini Jagrovih trgovin, kar pomeni, da so poleg živilskih izdelkov na voljo tudi oblačila ter izdelki za dom in tudi za gradnjo.

_MG_6521
Direktor in solastnik podjetja Jagros Franc Jager

V novem poslovno-trgovskem središču je Jagros na novo zaposlil petdeset ljudi. V podjetju, ki ima večino svojih 41 prodajaln na Štajerskem, je zdaj že 650 zaposlenih. Lani so ustvarili nekaj več kor 122 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je v primerjavi z letom 2016 pomenilo 10-odstotno rast. Direktor in solastnik Franc Jager napoveduje, da bo podjetje povečalo prihodke tudi letos, vendar rast ne bo tolikšna kot lani.

JI

Foto: GrupA

narocite-nt

Deli