Jakob gre v Ameriko

9:21

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije bo malemu borcu Jakobu vendarle plačal operacijo in zdravljenje v Ameriki

Potem, ko je bila družina Jakoba Zupana in z njimi vsa slovenska javnost dolgo v negotovosti kako bodo tokrat odločili ortopedski strokovnjaki mariborskega univerzitetnega kliničnega centra, so ti sredi tedna, po skoraj dveh mesecih spisali odločitev. Tokrat so ugodili željam staršev in Jakoba poslali na nadaljnje zdravljenje k strokovnjaku, ki ga je operiral že pred slabim letom.
Jakob bo vnovič operiran 10. novembra, z družino bo na Florido odpotoval že nekaj dni pred tem. Kot je že pred časom povedala mama Anita Krumpak Zupan Jakoba in vse njih nato čaka deset mesecev trdega dela. Potrebne terapije bodo opravili na institutu dr. Paleya na Floridi. Če bo vse teklo brez zapletov bo to za lep čas Jakobova zadnja operacija. Vnovičen poseg bo potreboval šele čez kakšnih deset let.
Iz ZZZS so nam sporočili, da glede na celotno dokumentacijo in mnenje konzilija oddelka za ortopedijo UKC Maribor, ugotavljajo, da je Jakob upravičen do pregledov, preiskav in zdravljenja v ZDA. Poleg tega bo zdravstvena zavarovalnica krila tudi prevozne
stroške, stroškov bivanja v tujini ter spremstvo enega spremljevalca. Družina Zupan bo sicer na Florido potovala skupaj, te stroške bodo krili sami. “S tem se že vseskozi spopadamo kot družina in se bomo tako do konca,” še dodaja Anita.

LK, foto: SHERPA, osebni arhiv

jakob-gasilci
Jakob in Ažbe sta med prvim obiskom Floride obiskal tudi tamkajšnje gasilce. Oba sta namreč odločena,da bosta, ko odrasteta tudi sama oblekla gasilsko uniformo.

Preberite še:
“Da bi bilo čimprej konec”
Ponovno “ne” za Jakoba
“Po nogico na Florido”

 

 

Deli