Jolly kupil Aero Ida

13:30

Novi lastnik podjetja Aera Ida, ki zaposluje invalide in je pomemben socialni delodajalec v celjski regiji, je avstrijska družba Brevillier Urban & Sachs, ki je lastnica blagovne znamke Jolly.

Izdelki JollyStečajna upraviteljica Aera Alenka Gril je Aero Ida prodala na dražbi, kupec je zanjo odštel 541 tisoč evrov, koliko je znašala tudi izklicna cena. Za nakup so se sicer potegovali štirje dražitelji. »Prepričani smo, da novi lastnik prinaša svetlo prihodnost,« pravi direktorica podjetja Aero Ida Mateja Pučko.

»Aero in Jolly sta idealna partnerja, saj se odlično dopolnjujeta. Blagovni znamki sta si zelo podobni, obe izražata tradicijo in stavita na domačo proizvodnjo s poudarkom na visoki kakovosti izdelkov. Aero ima vrhunsko znanje in izkušnje s tekočimi barvami, medtem ko Jolly obvlada izdelavo barvic. Primarni cilj nakupa je ohraniti proizvodnjo v Sloveniji, obdržali bomo delovna mesta in proizvodnjo v Celju ter Aeru pomagali povrniti ugled visokokakovostne domače znamke. Zavedamo se, da lahko s skupnim znanjem in izkušnjami ter sinergijami dosežemo nove velike uspehe,« je pojasnil Clemens Ellmauthaler, globalni vodja prodaje izdelkov Jolly.

Lokacija v Celju je za novega vlagatelja privlačna tudi strateško. Novi lastnik bo v opremo in razvoj izdelkov vložil več kot milijon evrov, poleg uspeha na trgih Avstrije, Slovenije in Hrvaške pa načrtuje osvajanje tržišč Nemčije in ZDA, kjer je povpraševanje po visokokakovostnih šolskih potrebščinah zelo visoko.

BA

Aero 044
Direktorica podjetja Aero Ida Mateja Pučko in globalni vodja prodaje izdelkov Jolly Clemens Ellmauthaler

banner-ntrc-martinovanje

Deli