Jubilej hrama ustvarjalnosti in družabnosti

Četrt stoletja obnovljenega Kulturnega centra Laško

8:09

V Kulturnem centru Laško bo zvečer ob 19.30h slavnostna akademija ob 25-letnici obnove tega osrednjega kulturnega hrama v občini. Stavba kulturnega centra je sicer bila zgrajena leta 1933 kot Sokolski dom, v času med obema vojnama, ko je Laško doživljalo svojevrsten preporod in modernizacijo.

Kulturni center Laško v teh dneh slavi častitljiv jubilej.
Kulturni center Laško v teh dneh slavi častitljiv jubilej.

Stavba je sicer skozi leta spreminjala svojo namembnost, se nekajkrat preimenovala, svojo veličino pa pridobila z obnovo pred 25 leti Slavnostna otvoritev prenovljenega kulturnega centra je bila 17. septembra leta 1993 z nastopom Orkestra Slovenske filharmonije. Vse od takrat je Kulturni center prostor, ki omogoča umetniškim delom in dogodkom, da najdejo svojo pot do gledalcev in obiskovalcev. To poslanstvo želijo izraziti tudi z nocojšnjo slavnostno prireditvijo, je povedala Janja Urankar Berčon, direktorica Stika Laško, ki tudi ima svoje poslovne prostore v kulturnem centru.

Kulturni center je bil vseskozi tudi prostor, ki je nudil možnost razvoja večini tistih ustvarjalcev, ki bodo nocoj sooblikovali program na slavnostni akademiji.

Stavbo kulturnega centra v Laškem v kratkem čaka energetska prenova, kot je še povedala direktorica Stika, je ob jubileju v načrtu tudi tehnična in tehnološka prenova aparatur, ki bo omogočala kakovostnejšo izvedbo najrazličnejših prireditev.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

narocite-nt

Deli