Jutri že razpis za novega direktorja bolnišnice

13:36

Po včerajšnji razrešitvi Marjana Ferjanca s položaja poslovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje, je stanje v tem tretjem največjem zdravstvenem javnem zavodu v Sloveniji danes dokaj nejasno. Vršilec dolžnosti poslovnega direktorja je sicer zdaj zdravnik Dragan Kovačič. A dolgo ne bo na tem položaju, saj naj bi bil predvidoma že jutri objavljen razpis, kandidati pa bodo imeli osem dni časa za prijavo.

Vlada je včeraj razrešila tudi predsednika sveta zavoda bolnišnice Andraža Jaklja, ki je lani jeseni bil tudi pobudnik za Ferjančevo razrešitev. Jakelj je razrešen zaradi nezdružljivosti položaja člana v svetu javnega zavoda s položajem direktorja ormoške psihiatrične bolnišnice, kjer dela. Na njegovo mesto je vlada postavila Hedviko Stanič Igličar.

_L3U9562
Foto: GrupA

Strokovni svet celjske bolnišnice pa je pred meseci zahteval zamenjavo vseh članov sveta zavoda, češ, da je nemogoče sodelovati z njimi. Kaj Jakljeva razrešitev pomeni za ostale člane sveta, ni jasno, pravi strokovni direktor Splošne bolnišnice Franc Vindišar, ki ni navdušen niti nad naslednjim.

Je pa v zraku – do izbora kandidata, ki bo v naslednjem mandatu poslovno vodil celjsko bolnišnico – tudi odločitev strokovnega sveta o odstopu vseh, ki so njegovi člani.

Prav tako, kot smo že poročali, se bo o uresničitvi ukrepa o delu kot v času stavke odločal tudi bolnišnični sindikat Fides. Od kandidatov za poslovnega direktorja namreč zaposleni pričakujejo jasno vizijo, predvsem pa izdelan program dela.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: Arhiv NT

narocite-nt

Deli