Kaj bi bil svet brez umetnosti?

7:36

Izmed več kot tristo brezplačnih dogodkov, ki so včeraj zaznamovali Ta veseli dan kulture, je bilo tudi odprtje razstave Nolstalgija v Galeriji Zgornji trg v Šentjurju. Zveza kulturni društev Šentjur je ob tem podelila tudi dve priznanji za dosežke na organizacijskem področju. Kvirina Martina Zupanc in Ženski pevski zbor skladateljev Ipavcev sta domov odnesla priznanja. 

DL3U7244

 Že več kot deset let Zveza kulturnih društev Šentjur 3. decembra podeli priznanja društvom ali posameznikom za organizacijske napore. Letos so podelili kar dve priznanji. Ženskemu pevskemu zboru skladateljev Ipavcev Šentjur za dolgoletno sodelovanje z Ženskim komornim zborom iz Jirkova na Češkem. Sodelovanje med zboroma traja že več kot 20 let. Vzdrževanje medsebojnega sodelovanja terja predanost in organizacijski napor, a s tem se kuje tudi lepo prijateljstvo, pravi predsednica zbora Marija Rataj.

Drugo priznanje je dobila Kvirina Martina Zupanc za njen delovni in ustvarjalni prispevek k prenovi prostorov Centra kulture Gustav ter za kreativno spreminjanje šentjurskih urbanih prostorov. Priznanja so podelili v galeriji, v kateri so tudi odprli razstavo z naslovom Nostalgija, ki so jo pripravila članice likovnega študijskega krožka Ljudske univerze Šentjur, katerih mentorica je prav Kvirina Martina Zupanc. Zakaj je tema razstave ravno popart?

 BGO
Foto: GrupA

banner-ntrc-martinovanje

Deli