Kaj lahko storite, če se na razgovoru preprosto ne ujamete s sogovornikom

9:52

Najprej iskrene čestitke, ker ste si prislužili priložnost za zaposlitveni razgovor. Delovne naloge se vam zdijo narejene ravno za vas, mesečna plača je višja od pričakovane, podjetje ima na trgu dobro ime … Nato se na razgovoru zgodi nekaj čudnega.

zaposlovanje-05-10-2017

Poiščite skupno točko
Tu je nekaj načinov, kako lahko pridete do t. i. skupne točke. Že med pripravami na razgovor na spletu poiščite podatke o sogovorniku in se čim bolj pozanimajte o njegovem ozadju, izobrazbi, društvih, v katerih sodeluje … Je kakšna podobnost z vami, s katero se lahko povežeta? Morda sta hodila v isto srednjo šolo ali pomagala v istem prostovoljnem društvu? Naj vas ne bo strah iz rokava potegniti teh adutov. Ne le da se boste s sogovornikom povezali, ampak boste pokazali tudi, da ste naredili domačo nalogo.
Če raziskava ne prinese pozitivnih rezultatov in skupne točke, ne obupajte. Ko vam bo sogovornik ponudil priložnost za vaša vprašanja, ga vljudno vprašajte, kaj ga veseli pri delu v tem podjetju. Preprost izkazan interes zanj mu bo dal vedeti, da niste takšni, kot si vas je on zamislil.

Nasmehnite se in se sprijaznite
Včasih se zgodi, da se neprijeten občutek pojavi že ob prvem stisku roke, včasih ga opazite šele sredi procesa. V vsakem primeru morate še naprej igrati svojo igro, čeprav to opazite. Izjavite iskreno: »Hm, izgleda, kot da nisva na isti valovni dolžini.« Nato nadaljujete umirjeno, prijazno in profesionalno. Situacija je podobna kot takrat, ko se s sodelavcem ne razumete, a vseeno sodelujete, da pridete do skupnega cilja. Zavedajte se, da je vaša glavna naloga na vsakem razgovoru, da prodate sebe, svoje izkušnje, znanje, spretnosti in sposobnosti, zato se osredotočite na to.

Ohranite samozavest
Delodajalec, kakorkoli si želite, da bi bil profesionalen, včasih preseže meje in se do vas začne obnašati arogantno ali celo nesramno, a vi ste tisti, ki morate ohraniti hladno kri. Ostanite mirni, samozavestni in zbrani, pri čemer ga nikakor ne napadajte nazaj. Nesramnost se lahko navezuje na vaše osebne delovne izkušnje ali na delodajalca, pri katerem ste trenutno zaposleni, zato globoko vdihnite in se osredotočite na točke, ki jih morate izraziti, da bi se čim bolj uspešno prodali. Odgovarjajte na vprašanja, ne na sogovornikova čustva, pokažite, da ste lahko odlični tudi takrat, ko ste pod pritiskom.

Bodite pozorni na negativne lastnosti
Pomislite, s takšnim človekom, ki trenutno grdo ravna z vami, boste morali delati vsak dan. Kako bo takrat? Se vam zdi, da se do vas obnaša tako, ker ima ravno slab dan, ker je v stresu, izmučen, neosredotočen na postopek?
Ne glede na to, ali se povežete s sogovornikom ali trpite ves čas razgovora, dopovejte si, da ste vi tisti, ki morate »preživeti« ta intervju, in pomislite, ali si res želite delati v podjetju, kjer bi se delodajalec tako obnašal do vas. Se vam zdi, da bi bila naslednji dan situacija boljša, zato bi mu dali še eno priložnost, ali bi trpeli vsak delavnik ter v službo hodili s kepo v grlu?
Se vam zdi, da potrebujete novo službo? Najdete jo lahko na portalu MojeDelo.com, saj vam vsak dan ponujamo svež nabor razpisanih delovnih mest. Prepričani smo, da je katero pripravljeno posebej za vas.

Anja Damjanović za MojeDelo.com

Deli