Kako bi obrnili tok zgodovine?

13:00

Zadnja predstava v ciklu Umetnost v gibanju, ki ga pripravlja Hiša kulture Celje, bo avtorski projekt Nuše Komplet Peperko in Žiga Medveška Kaj bi, Che bi.

cheNa današnji novinarski konferenci je režiserka in dramaturginja Nuša Komplet Peperko razložila, kako jo je branje Bolivijskega dnevnika, ki prinaša zadnje zapise Che Guevare, nagovorilo, da se je lotila pisanja drame. Življenje revolucionarja argentinskega rodu Ernesta Che Guevare v celjskem projektu ni predstavljeno kronološko. “Smrt Che Guevare, z zelo natančnim opisom njegovega uboja, je začetek predstave. Nato se predstava razbije v impsresije, ki peljejo  naprej v prihodnost in nazaj v preteklost. To ni dokumentarna predstava, “ je povedala Nuša Komplet Peperko.

V vlogo kultnega Ernesta Che Gevaro se je prelevil celjski ljubiteljski igralec in umetniški vodja Kofein teatra Žiga Medvešek. Nuša Ofentavšek je za predstavo pripravila glasbeno podlago, Miha Peperko je stene in strop kavarne Kuba Kafe, kjer bodo vse predstave, opremil z risbami. Premiera predstave bo v petek, 19. aprila, sledijo ji še tri ponovitve.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli