Kakšne bodo letošnje božičnice?

10:48

Tudi v mnogih podjetjih na Celjskem bodo ta mesec ali pa v začetku prihodnjega leta svoje zaposlene nagradili za uspešno delo. Od letos so božičnice, trinajste plače oziroma nagrade za poslovno uspešnost do višine povprečne plače v državi oproščene plačila dohodnine. Vendar najvišje olajšave v regiji, vsaj po naših podatkih, najverjetneje ne bo izkoristil nihče. Kljub temu bodo marsikje izplačila višja kot lani, v nekaterih podjetjih bodo nagrade enake, kar nekaj družb pa še vedno ne ve, kolikšno božičnico ali nagrado bodo izplačale svojim zaposlenim.
denarZaposleni v Termah Olimia so te dni izvedeli, da bodo letos dobili doslej najvišjo nagrado za poslovno uspešnost. Znašala bo tisoč evrov bruto, denar bodo na svojih računih imeli v prvih dneh januarja. Kot je povedal direktor Florjan Vasle, je podjetje letos poslovalo odlično, zato bodo tudi zaposlene bolje nagradili kot prejšnja leta. Če se v Termah Olimia veselijo letošnje nagrade, pa je v Cinkarni Celje razpoloženje povsem drugačno. Zaposleni so že poleti dobili 13. plačo, o kakršnih koli dodatnih izplačilih pa se bodo po besedah predsednika uprave Tomaža Benčine odločali po novem letu. Vprašanje božičnice, ki je lani znašala toliko kot povprečna bruto plača v državi, torej v cinkarni še visi v zraku, kar med zaposlenimi povzroča veliko nejevolje.

Za veliko presenečenje je letos poskrbel direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec. V tem podjetju so prejšnja leta kljub dobremu poslovanju in visokim dobičkom božičnice bile zelo skromne. Za letos pa je Krivec napovedal, da bodo vsi, ki so pridno delali, dobili nagrado v višini tisoč evrov. Božiček bo letos bogato obdaril tudi zaposlene v Štore Steel. Višine zneska, ki bo odvisna tudi od posameznikove prisotnosti na delu, direktor Jani Jurkošek ne razkriva, pravi le, da bo krepko presegla 1.000 evrov neto. Prihodnji teden bodo tisoč evrov neto nagrade dobili zaposleni v podjetju KLS Ljubno, enak znesek bodo za uspešno delo dobili tudi v slatinski skupini Gic Gradnje.

V BSH Hišnih aparatih, kjer sicer letos niso presegli lanskega rekordnega poslovanja, bodo zaposleni na svoje račune dobilo nagrado, ki bo znašala 1.200 evrov bruto. Konec tega tedna bodo nagrado za uspešno delo svojim zaposlenim izplačali tudi v podjetju Odelo iz Prebolda. Med podjetji, ki bodo še pred prazniki razveselila svoje zaposlene, sta tudi zreški Unior, kjer bo zaradi še vedno velike zadolženosti podjetja božičnica skromna, ter sosednji GKN Driveline, kjer pa višino nagrade še niso določili. Do 3. januarja pa bodo na nagrado za uspešno delo moralo počakati zaposleni v žalskih podjetjih Zagožen in Aplast, ki sta v lasti družine Zagožen. Nagrada bo znašala 500 evrov neto. Kolikšno nagrado in kdaj jo bodo izplačali, še ne vedo tudi v laškem podjetju Fragmat Tim. Del plače kot nagrado za poslovno uspešnost bodo v decembru dobili tudi zaposleni v Cetisu, v turistični agenciji Palma pa bo 80 zaposlenih ta mesec dobilo božičnico, prihodnje leto, ko bo narejen zaključni račun, pa še nagrado za poslovno uspešnost.

JI, foto: arhiv NT (SHERPA)

narocite-nt

Deli