Kamenika zaradi drog tokrat prijeli v Italiji?

7:46

V Italiji naj bi aretirali Kristijana Kamenika, pri katerem naj bi po poročanju POP TV, našli kar 50 kilogramov kokaina. Kamenik je bil v zadnjih desetih letih zaradi prekupčevanja z drogami obsojen že dvakrat, vendar le v tujini. Medtem ko mu, čeprav so ga ovadili tudi v Sloveniji, preprodaje mamil pri nas nikoli niso uspeli popolnoma dokazati. Še več, Kamenik je bil od lanskega maja na prostosti, vendar celjsko sodišče v tem času ni uspelo začeti niti glavne obravnave zaradi štirikratnega umora v Tekačevem leta 1997. V tem primeru je namreč Kamenik zaenkrat edini osumljenec.

Kamenik je zaradi drog prestajal kazen v hrvaškem zaporu že od leta 2008, ko so ga tamkajšnji kriminalisti prijeli v večmesečni preiskavi tihotapljenja droge. S sostorilci naj bi na Hrvaško tihotapil heroin, nato pa ga preprodajal uličnim prodajalcem. Ko so ga izpustili iz zapora, so mu celo prepovedali vstop nazaj v Hrvaško.

kristijan_kamenik_sodišče_gr_r (3)

Pečanje z drogami so mu pred tem očitali tudi srbski policisti. V obeh državah so ga povezovali z nevarnimi in večjimi kriminalnimi združbami, zato je tako v Srbiji kot na Hrvaškem dobil večletne zaporne kazni. Toda najodmevnejši primer ga čaka v Sloveniji.

kristijan_kamenik_prihod_na sodišče_gr_r (2)
V ospredju Kamenikov odvetnik Tomaž Bromše.

Obtožnica mu očita, da je na brutalen način leta 1997 v Tekačevem umoril 73-letno Frančiško Poharc, 75-letnega Štefana Poharca, 17-letno Viktorijo Krušlin in 36-letno Heleno Krušlin. Za umore so mu sodili večkrat, a je vedno prišlo do zapletov, ki epiloga niso prinesli. Prvič je dobil 20-letno zaporno kazen, a je sodba na višjem sodišču padla, v drugem sojenju so ga oprostili, nato je šlo spet od začetka, a se sojenje ni končalo, saj so ga vmes prijeli v tujini. Lani so sicer začeli že četrto sojenje in se je zgodba zdaj verjetno spet ponovila. Tožilstvo je v primeru Tekačevo celo omenjalo, da naj bi na zatožno klop poleg Kamenika morala sesti še en osumljenec, vendar se uradno nikoli ni izvedelo, kdo je to.

SŠOl

Foto: GrupA