Kanadska televizija obiskala Pohorje

8:50

Destinacijo Rogla-Pohorje je v začetku avgusta obiskala ekipa kanadske televizije Ocean TV iz Montreala. Omenjena televizijska hiša pripravlja že peto sezono turističnih oddaj, ki so namenjene odkrivanju še neodkritih turističnih biserov sveta, s poudarkom na trajnostnem turizmu in družbeni odgovornosti. V oddaji predstavljajo znamenitosti in lokalne običaje območja, ki jih spoznavajo s pomočjo medijsko znane kanadske družine, ki raziskuje izbrano destinacijo. Prvi teden so prebivali na turistični kmetiji Urška in ga v celoti preživeli na območju destinacije Rogla-Pohorje, ki jih je navdušila.

Ocean_TV_na_Kmetiji_Urska
Prvi teden so ustvarjalci oddaje prebivali na turistični kmetiji Urška. (Foto: arhiv TIC Sl. Konjice)

Prvi stik z destinacijo Rogla-Pohorje je televizijska ekipa navezala preko Turistične kmetije Urška iz Križevca, ki je primer dobre prakse na področju zelenega turizma in ki je med drugim tudi podpisala svetovni etični kodeks v turizmu. Pridobivanje tovrstnih priznanj odmeva v svetu in zato smo toliko bolj prepoznavni, pravi vodja turistično – informacijske pisarne Slovenske Konjice Tjaša Kangler.

Po besedah Kanglerjeve je družino najbolj osupnila prijaznost in gostoljubnost domačinov, ki so jih sprejeli.

Obisk kanadske televizije je bila izjemna priložnost promocije destinacije Rogla Pohorje, ki dela na trajnostnem in zelenem turizmu. Njen obisk je podprla tudi Slovenska turistična organizacija in do 14. avgusta bo družina spoznavala še druge kraje Slovenije.

BGO

Deli