Karierni sejem in festival izobraževanja v Celju zelo dobro obiskana

15:56

Celjsko sejmišče danes prvič gosti regionalni karierni sejem in festival izobraževanja, ki ju v sodelovanju pripravljata zaposlitveni portal MojeDelo.com in družba Celjski sejem. Gre za dogodek, kjer organizatorji usmerjeno združujejo iskalce zaposlitve in delodajalce, pri čemer iskalce na dogodek dobro pripravijo in tako delodajalcem v kratkem času zagotovijo dobre in ustrezne kandidate.

V Celju se predstavljajo podjetja, ki iščejo nove kadre. Sejma se je že dopoldan udeležilo veliko več ljudi, kot so organizatorji pričakovali, kar jih po eno strani veseli, po drugi strani pa žalosti, saj to kaže na precej slabo trenutno stanje na trgu dela. Med udeleženci so bili tako mladi iskalci prvih zaposlitev kot tisti, ki so se po več letih dela soočili z izgubo službe.

Med predstavljenimi zaposlovalci je bila kar tretjina zaposlitvenih agencij. Ali to pomeni, da bodo v bodoče prevladovale zaposlitve s pomočjo posrednikov? Odgovarja direktor podjetja Styria, ki upravlja portal MojeDelo.com Zoran Savin.

V okviru sejma so organizatorji pripravili tudi številne delavnice in predavanja.

20161123_120119
Organiziran je bil tudi posvet na katerem so sogovorniki razpravljali o zaposlovanju in izobraževanju v celjski regiji, o uspešnih podjetjih, o tem, zakaj je brezposelnost tako velika, kje in kaj gre narobe in o tem, kje je možnost razvoja občine ter seveda, kako do službe na celjskem.

LK

banner-ntrc-martinovanje