Kdo pripoveduje pravljice?

17:01

Na okrožnem sodišču v Celju se je danes nadaljeval pravdni postopka med Golf klubom Jelšingrad in Občino Šmarje pri Jelšah. Direktor kluba Damjan Gobec po prekinitvi najemne pogodbe za vložek v zemljišče od občine zahteva milijon 650 tisoč evrov odškodnine. Primer še ni doživel epiloga, naslednja obravnava bo 7. februarja.

Po skoraj letu dni in osmih obravnavah zapletu, ki korenini v pogodbi med Golfklubom Jelšingrad oziroma njegovim direktorjem Damjanom Gobcem ter lastnikom republiškim Skladom kmetijskih zemljišč, še ni videti konca. Desetletna pogodba namreč ni opredeljevala vrednosti vlaganj v zemljišče. Ko je zakon občine zavezal, da so prevzele vsa stavbna zemljišča, je tudi golf igrišče Jelšingrad prešlo v pristojnost šmarske občine. Ta poplačila vlaganj ni hotela prevzeti na svoja pleča.

Gobec je na današnji, več kot štiri ure dolgi obravnavi kronološko opisal dogajanje in pojasnil kako je sam razumel dogovore. Potrdil je, da se na prejet opomin pred odpovedjo pogodbe v golf klubu niso ne pisno ne ustno odzvali, saj naj bi šlo za, po njegovem mnenju, fiktiven dokument brez veljavne vrednosti. Štiri mesece kasneje je občina golf klubu odpovedala najemno pogodbo. Gobec je prepričan, da zato, ker so takrat imeli dva potencialna kupca in bi lahko to zemljišče prodala za 3,2 milijona evrov. Njegov pooblaščenec, odvetnik Drago Đuragić, je dejal, da je, ne glede na to kaj vse se je med strankama dogajalo in kako je bila pogodba sklenjena, treba slediti dvema ključnima točkama.

Marjan Feguš, pooblaščenec šmarske občine, od katere Gobec terja 1,6 milijona evrov za povračilo strokov vlaganj v zemljišče, je večji del pripovedi, kot se je izrazil, označil za izmišljotino.

Obe strani tako ostajata vsaka pri svojih stališčih. Ob koncu burne razprave je zagovornik občine Feguš sodišču, zaradi predhodne izjave Gobca, predložil še nove dokaze. Sodnica je nato na predlog Gobčevega zagovornika določila nov datum obravnave in sicer bodo o novih dokazih spet razpravljali 7. februarja prihodnje leto.

LKK, foto: arhiv NT

Preberite še:
Golf igrišče zdaj samo še pašnik
Tožba za 1,6 milijona evrov

narocite-nt