Klic upanja tokrat o zaupanju

13:16

V Celju je bilo letno srečanje slovenskih društev za telefonsko pomoč v stiski. Na njem so predavali strokovnjaki s področja psihologije, psihoterapije in sociologije, ki že vrsto let pomagajo ljudem v duševni stiski.
Obravnavali so aktualna področja, na katerih se trenutno v družbi pojavljajo težave, zaradi katerih se ljudje pogosto obrnejo po pomoč. V prvem delu srečanja so govorili o zaupanju v zakonski odnos, družbo in samozaupanju mladostnikov, in sicer s posebnim poudarkom na mladostniških motnjah prehranjevanja. Popoldanski del srečanja pa je bil namenjen delavnicam v Srednji zdravstveni šoli v Celju.
Srečanje pripravlja društvo Klic upanja, ki že vrsto let pomaga ljudem v stiski. Letno pokliče na številko 116 123 približno 20 tisoč ljudi. Klicatelji so iz različnih delov Slovenije. Pogovori prostovoljcev z njimi trajajo v povprečju 30 minut, pri približno 10 odstotkih ljudi tudi več kot uro. Prostovoljci jim pomagajo, svetujejo, kako ravnati v krizni situaciji, ter skupaj s klicatelji iščejo najboljšo rešitev.

SŠol

DSCN2769
Predsednica društva Klic upanja Cvijeta Pahljina, dr. med., spec. psihiatrije in logoterapevtka, že vrsto let skrbi tudi za usposabljanje prostovoljcev za pomoč ljudem v stiski. (Foto: PČT)

narocite-nt

Deli