Knežje mesto v najbolj gledani oddaji hrvaške televizije

Predstavitev v okviru javnega snemanja oddaje Lepa naša - mostovi kulture v dvorani Golovec

12:25

Mesto Celje bo 30. marca in 6. aprila predstavljeno na hrvaški nacionalni televiziji HRT, v okviru dveh oddaj Lepa naša – Mostovi kulture. Gre za oddajo, ki jo hrvaška nacionalna televizija snema že triindvajset let in je v vseh teh letih postala zaščitni znak televizije.

Panorama Celja s Starega gradu.
Panorama Celja s Starega gradu

Javno snemanje oddaje bo 20. marca v dvorani Golovec v Celju. Scensko in režijsko je oddaja zamišljena kot šov, v katerem se bodo na odru zvrstili  nastopi popularnih glasbenikov, glasbenih ter folklornih skupin, kulturno-umetniških društev tako iz Slovenije kot s Hrvaške. Ime dogodka, Mostovi kulture, sporoča, da sta tradicija in glasba tista elementa, ki združujeta ljudi.

Na celjskem odru bo tako oddaja predstavljala slovensko in hrvaško kulturo, glasbo in tradicijo ter pri tem posebej izpostavila mesto Celje, gostitelja javnega snemanja. Gledalci in obiskovalci bodo tako med oddajo spoznali kulturno-zgodovinske znamenitosti knežjega mesta, njegove turistične znamenitosti, kulinarično ponudbi, so sporočili iz Zavoda Celeia Celje.

Glasbeno-scenski spektakel, ki si ga v živo ogleda več kot tisoč ljudi, velja za najbolj gledano oddajo v sosednji državi.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli