Koncert pedagogov

10:44

Sneg nas je razveselil na zadnji novembrski dan, naznanil praznični december, Glasbena šola Celje pa je knežjemu mestu s Tradicionalnim koncertom pedagogov odprla vrata v prihajajoče praznične dni.
V uvodu je ravnatelj glasbene šole Simon Mlakar naznanil poseben jubilej, ki ga bomo obeležili v prihodnjem letu – 110 let javnega glasbenega izobraževanja v Celju. V ta namen so dijaki, ki obiskujejo program medijski tehnik v Srednji šoli za strojništvo, mehatroniko in medije ŠC Celje, ustvarili in izbrali jubilejni logotip, ki bo poleg vseh prireditev zaznamoval leto 2018. Izbran logotip je delo dijakov Oskarja Kandare in Maše Klopčič.
Potem je zazvenela glasba. V prvem delu so se predstavili pedagogi solisti in v komornih zasedbah, prisluhnili smo krstni izvedbi nove slovenske skladbe in rokovsko obarvanim ritmom.
Edinstven orkester pedagogov Glasbene šole Celje z gosti, zasedbo A vista, je v drugem delu z izvrstnim in zahtevnim programom presegel pričakovanja. Kot solisti so navdušili Petra Arlati Kovačič (violina), Jaka Kopač (saksofon), Aljoša Jurkošek, Boštjan Jager, Dejan Podbregar, Rok Pelc, Miran Majcen (trobente), orkester pa sta mojstrsko vodila dirigenta Bojan Logar in Matjaž Brežnik. Predstavili so se s priredbo mogočnega skladatelja Mussorgskega, zazveneli so v ritmih valčka, džeza in bluesa, manjkala ni niti koračnica, vrhunec pa je orkester zagotovo dosegel z znamenitim Riverdanceom.
Po takšnem koncertu, kot smo mu bili priča zadnji novembrski dan tega leta, se lahko resnično veselimo novih glasbenih poslastic, s katerimi nas Glasbena šola Celje že vrsto leto razveseljuje. Tradicionalni koncert pedagogov šole polni dvorano Narodnega doma v Celju, vsako leto znova pa se izkaže kot vrhunski glasbeni dogodek.

ML
DSC_0296

Deli