Konec meseca v novo halo

14:33

Žalskemu podjetju v lasti nemškega Novem Car Interior Design je Javna agencija Spirit namenila priznanje za najboljšega zaposlovalca med tujimi naložbeniki v Sloveniji.

Javna agencija Spirit Slovenija je tudi letos podelila priznanja za najboljše tuje naložbenike, ki so v preteklem letu ustvarili izjemne rezultate ter tako prispevali k razvoju slovenskega gospodarstva. Strokovna komisija, ki je že enajsto leto izbirala prejemnike nagrad, je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo najmanj 50 zaposlenih, poslujejo z dobičkom, imajo visoko bonitetno oceno ter dodano vrednost vsaj 35 tisoč evrov na zaposlenega, niso zmanjševala števila zaposlenih in niso davčni neplačniki. V izbor so bila dodana tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova Javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012.

V kategoriji najboljših zaposlovalcev je nagrado prejelo žalsko podjetje Novem Car Interior Design, ki je del nemškega koncerna Novem in ima več kot 60-letno tradicijo proizvodnje notranje opreme za prestižne avtomobilske znamke. Podjetje, ki zadnja leta beleži izjemno rast prodaje, je pomemben zaposlovalec v širši Savinjski regiji in trenutno zaposluje okoli 700 ljudi. Direktor Matjaž Omladič, ki sicer dosežke redko promovira, je nagrade vesel.

V Žalcu so prav danes imeli tudi tehnični pregled novozgrajene proizvodno skladiščne hale. Matjaž Omladič:

Širitev in posodobitev proizvodnje naj bi do konca prihodnjega leta ustvarila še dodatnih 100 delovnih mest.

novem-car-hala
Novem Car je pred kratkim prejel tudi finančno spodbude v višini 500 tisoč evrov za naložbo v razširitev lakirnice, posodobitev infrastrukture, nakup strojev ter opreme.

LK, foto: MGRT