Konjice gredo pod vodo

8:04

V Slovenskih Konjicah danes začenjajo deseti festival Sprehodi pod morjem, mednarodni festival podvodnega filma in fotografije. Letošnji festival je poseben v tem, da bodo v sklepnem večeru gostili vse izjemne avtorje filmov, festival pa še vedno ostaja zelo nekomercialen in zgolj s podporo nekaterih mecenov. 

sprehodiDeseta izdaja mednarodnega festivala Sprehodi pod morjem se bo s filmskimi projekcijami za mlade, starostnike in invalide začela danes dopoldne, jutri popoldne pa bodo odprli razstavo podvodne fotografije in razstavili otroška likovna dela. Petkov večer bodo sklenili v glasbenem slogu, in sicer s koncertom Marka Hatlaka in Kapobande. Vrhunec dogajanja bo v soboto. Popoldne bodo za obiskovalce pripravili številne dogodke. Najprej bodo štiri kratka predavanja, pravi pobudnik in organizator festivala Branko Ravnak.

banner-teal

 Po predavanjih o potapljanju bodo predstavljeni aktualni presežki na področju podvodnega filma v svetu.

 Vmes bodo kulinarični užitki, kmetica leta Karolina Črešnar bo ponudila dobrote izpod obronkov Pohorja. Sobotni večerni zaključek bodo tudi tokrat zaokrožili s pogovorom z ustvarjalci, enemu od njih pa bo pripadel morski konjiček za najboljši film festivala.

BGO

Deli