Korak bliže logističnemu centru v Arnovskem gozdu

13:59

Občina Žalec je z investitorjem poslovno logističnega centra v Arnovskem gozdu, podjetjem Toming, ki je v lasti družine Ročnik, podisala pogodbo o izgradnji gospodarske javne infrastrukture v vrednosti več kot 1,8 milijonov evrov. V Arnovskem gozdu naj bi v prvi polovici leta 2019 zrasel Lidlov logistični center v velikosti 56 tisoč kvadratnih metrov.

Investitor, podjetje Toming, bo v poslovni coni v Arnovskem gozdu zgradil manjkajočo gospodarsko javno infrastrukturo v višini 1,8 milijona evrov, občina pa ga bo za ta del oprostila plačila komunalnega prispevka. Za že zgrajen del je poravnal komunalni prispevek v višini nekaj več kot 300 tisoč evrov. Kot pravi direktorica občinske uprave Občine Žalec Tanja Razboršek Rehar, bo izgradnja javne komunalne infrastrukture razdeljena na dva dela. Prva etapa bo na podlagi treh različnih gradbenih dovoljen obsegala izgradnjo parkirišč in dve cesti. Tanja Razboršek Rehar:

Drugi del bo obsegal prestavitev potoka Vršca in visokotlačnega plinovoda ter izgradnjo mostu prek Vršce, ki jo je občina pred štirimi leti že delno prestavila. Tanja Razboršek Rehar:

Investitor bo začel graditi takoj, ko bo vreme to omogočalo. Poslovno logistični center, vreden več kot 50 milijonov evrov, naj bi bil zgrajen v prvi polovici leta 2019, v njem pa naj bi bilo zaposlenih 120 ljudi.

Poslovna cona Arnovski gozd Žalec - 30.1.2017 poslana na NT
Investitor, podjetje Toming, bo začelo graditi takoj, ko bodo vremenske razmere to dopuščale. Logistični center, vreden približno 50 milijonov evrov, naj bi bil zgrajen v prvi polovici leta 2019. Foto: SHERPA
tiskovna
Občina Žalec je gospodarske načrte predstavila na novinarski konferenci, na kateri so direktorica občinske uprave Tanja Razboršek Rehar, župan Janko Kos in vodja urada za negospodarske javne službe Nataša Gaber Sivka med drugim spregovorili tudi o ostalem dogajanju v občini. Foto: TT
Poslovna cona Arnovski gozd Žalec - 30.1.2017 poslana na NT
Poslovna cona bo dobila nove vsebine – Lidlov logistični center. Foto: SHERPA

šo

narocite-nt

Deli