Korak do boljše družbe in modrega vodenja

8:16

Do sobote bodo Terme Olimia gostile prvo mednarodno izkustveno konferenco o sodelovalnem in vključujočem voditeljstvu – World of Synergy 2019: Inclusive Leadership.

Konferenca je namenjena posameznikom in organizacijam, ki se zavedajo, da današnja družba potrebuje nove načine vodenja, pravi pobudnica in programska vodja konference Andreja Cepuš. »Kot vidimo v družbi stari principi delovanja, vodenja in strukturiranja ne prinašajo več najboljših rezultatov. Ne za ljudi, ne za okolje in ne za planet.« Novi načini vodenja naj bi vključevali potenciale posameznikov in bil bolj usmerjeni k človeku ter pozorni na moč, ki se skriva v vsakem posamezniku. Predvsem pa je treba z vodenjem iskati ravnovesje in med ljudmi vpreči moč sinergije, je prepričana Cepuševa. »Sinergija pomeni združevanje naših potencialov. Kot lahko vidimo v družbi, organizacijah in podjetjih so trenutno časi precej kaotični, saj se stvari hitro spreminjajo. Če želimo biti inovativni, če želimo prinesti boljše rezultate, potrebujemo bolj modre odločitve in pravo smer, ki gre v dobro celotne družbe.«
Na konferenci bodo sodelujoči skupaj s povabljenimi gosti, ki prihajajo iz najrazličnejših področij družbenega delovanja in iz vseh koncev sveta, raziskovali nove metode, načine ter principe vodenja in jih skušali prenesti v delovna okolja in druga področja življenja. . »Cilja konference sta doseganje ravnovesja in vitalnosti znotraj posameznikov in organizacij za lažje soočanje s sodobnimi izzivi ter pozitiven prispevek povezovanju in celotni družbi,« še pravi Cepuševa.

World of Synergy je domača iniciativa, ki je združila posameznice in posameznike z različnih področij delovanja v želji ustvariti skupnostno polje za raziskovanje in implementacijo vrednot ter trajnostnih modelov novodobnega voditeljstva ter graditi bolj povezovalno in ustvarjalno družbo. »V ekipi smo zbrani tisti, ki verjamemo in si želimo narediti nekaj več v družbi – prispevati k združevanju, vključenosti, povezovanju in sodelovanju,« pravi Andreja Cepuš, ena od soustanoviteljic Zavoda 2030.

Kot je povedala, je konferenca namenjena tako posameznikom kot organizacijam in ekipam, ki se zavedajo, da naša družba potrebuje nove načine vodenja. »Pri odkrivanju teh je pomembno širiti obzorja, prestopati okvire in cono udobja, komunicirati z vrednotami človečnosti, vključevati intuicijo, sočutje, globoko poslušanje, iskati ravnovesje (ženskega in moškega principa, razuma in srca, delovanja in bivanja), stopati iz ›jaz‹ v ›mi‹ in znati med nami vpreči moč sinergije.

Na konferenci bodo sodelujoči in predavatelji raziskovali nove metode, načine ter principe vodenja in jih skušali prenesti v delovna okolja in druga področja življenja. »Cilja konference sta doseganje ravnovesja in vitalnosti znotraj posameznikov in organizacij za lažje soočanje s sodobnimi izzivi ter pozitiven prispevek povezovanju in celotni družbi,« še pravi Cepuševa.

LKK, foto: pixabay

banner-ntrc-martinovanje