Kozjanski teden uvedle svetovljanske lajne

7:23

Takole so sinoči s svetovljanskim programom, ki je črpal iz glasbene zakladnice Južne Amerike, jazzovskega New Orleansa, Rusije, Balkana, Evrope in našega Avsenika člani skupine Salteris iz Južne Nemčije odprli deveti Kozjanski teden na Kozjanski domačiji.
Pobudnik tega mednarodnega sodelovanja je bil Vlado Nunčič, ki lajne tudi izdeluje.

Vlado Nunčič in skupina Salteris bodo pod okriljem Rokovega poletja nocoj nastopili še v cerkvi sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah. Na Kozjanski domačiji pa bo danes srečanje ljubiteljev legendarnih Tomosovih motorjev tako imenovanih „štirjakov“.
Četrtkov večer tradicionalne Košnikove gostilne bo ponudil pester glasbeni program. Nastopili bodo Šentjurski muzikanti, Milica Prešiček, Ljudske pevke Taščice, Anza, Kozjanski lumpi, Ansambel Pik, citrarka Iva Čede in vokalna skupina Up. Program bo povezoval Franci Podbrežnik. Na stare vaške običaje bo obiskovalce v petek spomnila gledališka predstava družinskega gledališča Kolenc iz Vač z naslovom Nazaj h koreninam. Veronikina sobota bo po tradiciji najbolj pestra. Kot obljublja hišni gospodar Bojan Guček, pripravljajo poseben program za otroke, kmečko tržnico, predstavitev starih običajev, vožnjo z zapravljivčkom, veliko petja, igranja, pa seveda dobre hrane in pijače. Kozjanski teden se bo v nedeljo sklenil z Guzajevim pohodom, ko se bodo na domačiji zbrali pohodniki iz Dobja, s Planine in s Prevorja.

StO