Kriminalisti obiskali laško Thermano

10:13

Po naših podatkih so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje včeraj opravljali obsežne hišne preiskave. Te so bile na Celjskem, pa tudi na območju Maribora in Ljubljane.

Zaradi sumov kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala so opravili 10 hišnih preiskav in eno osebno preiskavo. Pri tem so zasegli več poslovne dokumentacije in tudi računalnikov. Zaenkrat ni znano, ali je kdo od osumljenih ostal v priporu, in za kakšna kazniva dejanja točno gre.

Po naših informacijah naj bi bila preiskava povezana z dogodki izpred dobrih dveh let, ki so pripeljali do razlastitve delničarjev laške Thermane. Skupina malih delničarjev že sicer poskuša na sodišču dokazati, da je bila insolventnost Thermane ustvarjena umetno. Po prisilni poravnavi je lastnica družbe postala slaba banka. Postopek na sodišču traja že nekaj mesecev, do zdaj je bilo zaslišanih že več prič. Kriminalisti naj bi bili včeraj naprej v Thermani, med drugim naj bi obiskali tudi Družbo za opravljanje terjatev bank in bivšega predsednika uprave Andreja Bošnjaka.

Več podatkov o preiskavi naj bi celjska policija javnosti posredovala danes.

SŠ, JI

Foto: arhiv NT&RC

Thermana Lasko 026

Deli