Kultura te gleda

12:33

Zavod Hiša kulture Celje, ki deluje na področju umetniškega ustvarjanja in poustvarjanja, je na današnji novinarski konferenci predstavil novo sezono kulturnih prireditev. V novi sezoni so ponudili kar tri abonmaje, eden izmed njih, ki bo vključeval sveže gledališke produkcije, je novost. Letos bodo v Hiši kulture Celje za abonmaje in delovanje namenili 40 tisoč evrov.

Hiša kulture, Simon Dvoršak, Matija Kovač in Gregor Deleja -
Simon Dvoršak, Matija Kovač in Gregor Deleja (Foto: SHERPA)

Novo sezono so ustvarjalci poimenovali Kultura te gleda. Z njo odpirajo temeljna vprašanja kulture kot same besede, ki pomeni precej več kot samo umetnost. Ima mnogo pomenov, na katere bi radi svoje obiskovalce opozorili, pravi član programske ekipe Matija Kovač.

Letos so v Hiši kulture Celje ponudili nov abonma, v katerega so vključili sveže gledališke produkcije. Cikel nosi naziv Ti gledaš. Komorna glasba, ki jo najpogosteje opisujejo kot najčistejšo obliko glasbenega poustvarjanja, bo zastopana v ciklu Vesperae Musicae.

Še posebej so v Hiši kulture veseli, da lahko ponudijo abonma za najmlajše, saj se zavedajo, kako pomembno je vzgajati bodoče glasbene sladokusce. Cikel Glasbene sobotnice, ki nastaja z Muzejem novejše zgodovine Celje, bo ob sobotah dopoldne ponudil šest glasbenih prireditev. Vse tri abonmaje je mogoče kupiti v Turistično- informativnem centru Celje, glasbene sobotnice tudi v Muzeju novejše zgodovine.

BGO

Deli