Laž povezala najstnike

10:34

Gledališče Zarja Celje ima pred vrati novo premiero. Nocoj se bodo v trnoveljskem kulturnem domu predstavili mladinci s predstavo DNK. Prvič se kot režiser predstavlja Nejc Jezernik.

DNK - Lin Šuster, Kristjan Anej Kramar, Urban Pajk
Foto: Matic Gabriel

DNK je sodobna drama angleškega avtorja Dennisa Kellyja, ki jo je izbral Nejc Jezernik. Všeč mu je bila zgodba, ki govori o skupini najstnikov, ki naredijo nekaj groznega, zato v paniki prikrijejo celotno zadevo. S časom ugotovijo, da jih je to prikritje združilo in jim celo zacelilo njihova prej razpadajoča življenja, pravi Nejc Jezernik.

Nejc Jezernik, ki ima za seboj uspešne igralske vloge in v rokah nagrado matiček za najboljšo igralsko stvaritev, kot tudi Severjevo nagrado, je tokrat prvič stopil v čevlje režiserja. Na začetku je bilo malce negotovosti, pravi, a kot vedno do zdaj v vseh projektih je sledil svojim občutkom in pri režiji uporabi najprej gledališko igro.

V predstavi se je v lažnive najstnike prelevilo 11 članov mladinske skupine. Čeprav so mladi, že imajo precej igralskih izkušenj, še več pa so jih dobili na kar 40 vajah z Nejcem Jezernikom.

Nejc Jezernik priznava, da so mu igralske izkušnje pomagale pri režiranju.

Po današnji premieri bo prva ponovitev 10. marca in druga 17. marca ob 19.30 uri v trnoveljskem kulturnem domu.

BGO

narocite-nt