Lepi uspehi na tekmovanjih

19:24

Na državno tekmovanje v računalniškem razmišljanju Bober se je uvrstilo sedem dijakov I. gimnazije v Celju.
Odlično sta se odrezala Tilen Šket in Luka Horjak, ki sta osvojila zlato priznanje in 2. mesto (Tilen v kategoriji 1. letnika in Luka v kategoriji 2. letnika). Zlato priznanje in 3. mesto je v kategoriji 2. letnika zasedel Nejc Amon, Lovro Drofenik je v isti kategoriji osvojil srebrno priznanje.
Ker je konkurenca huda, že uvrstitev na državno tekmovanje predstavljala lep dosežek. Ekipo I. gimnazije so tako sestavljali tudi Primož Povše in Tinkara Žolnir (1. letnik) ter David Zakšek (4. letnik).
Na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 12. januarja, na FERI Maribor, se je sicer uvrstilo 250 tekmovalcev od več kot 33.500 sodelujočih na šolskih tekmovanjih. I. gimnazija je bila s sedmimi tekmovalci tretja srednja šola po številu udeležencev na tekmovanju.
Tudi na državnem tekmovanju iz astronomije za Dominkova priznanja je bilo 12. januarja. Konkurenca je vsako leto močnejša in številčnejša. Dijaki I. gimnazije v Celju so dosegli zavidljive rezultate. Tilen Šket je bil najbližji zlatemu priznanju, ki se mu je izmuznilo le za tri točke in je tako osvojil srebro. Srebrno priznanje so poleg njega osvojili še: Luka Andrenšek, Rok Hladin, Ana Opalič in Jan Žekar. Bronasto priznanje pa sta prejela Ana Intihar Marulc in Blaž Ermenc.

NP

bober,državno2019Kajuhovci na tekmovanju Bober

ASTRO_TEKMOVALCI_2018_19_DR_AVNOUdeleženci tekmovanja iz astronomije

Deli