Lepši in udobnejši prostori za nove drzne poslovne ideje

Inkubator Savinjske regije se je preselil v nekdanjo poslovno stavbo Kovinotehne

15:17

Inkubator Savinjske regije, ki v Celju deluje od leta 2015, je z današnjim slavnostnim odprtjem zdaj tudi uradno v svojih novih prostorih, v stavbi nekdanje poslovne stavbe Kovinotehne, na Mariborski 7 v Celju. Tja se je preselil z Gregorčičeve 6, kjer bodo v prihodnje urejeni dodatni prostori za Zdravstveni dom Celje.

Kot je povedala direktorica Inkubatorja Savinjske regije, Saša Lavrič, so investicijo izvedli z Mestno občino Celje in skupno za ureditev prostorov namenili sto tisoč evrov.

Inkubator Savinjske regije, Saša Lavrič foto:Edi Einspieler/Sherpa
Saša Lavrič, direktorica Inkubatorja Savinjske regije

V inkubatorju trenutno deluje 30 članov, približno polovica je samostojnih podjetnikov, ostalo pa so podjetja. Sicer so pa njihov vrata odprta tudi kreativnim in inovativnim posameznikom, ki še niso odprli podjetja in v inkubatorju jih k temu tudi ne spodbujajo dokler nimajo ustreznega prodajnega modela.

Inkubator Savinjske regije se sicer financira iz proračuna Mestne občine Celje, od katere letno prejmejo 70 tisoč evrov, za leto 2018 in 2019 pa so pridobili tudi evropska sredstva v višini 220 tisoč evrov. Iz teh sredstev financirajo mentorske in strokovne programe, svetovanja in informiranje.

Današnje otvoritve novih prostorov Inkubatorja savinjske regije na Mariborski cesti 7 (kjer je bila nekoč knjižnica), sta se udeležila tudi podžupan Vladimir Ljubek in podžupanja Breda Arnšek, ki sta bila navdušena nad odličnimi in izvirnimi idejami mladih, uspešnih podjetnikov.

Del prostorov bo inkubator imel tudi v Generatorju, v stavbi nekdanjega Teka.

Inkubator Savinjske regije foto:Edi Einspieler/Sherpa

Inkubator Savinjske regije foto:Edi Einspieler/Sherpa

Inkubator Savinjske regije foto:Edi Einspieler/Sherpa

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

banner-ntrc-martinovanje

Deli