Letošnji MOS dobra popotnica za 50. jubilej

9:19

Včeraj je na celjskem sejmišču vrata zaprl 49. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti. Številke in odzivi kažejo, da je Mos izpolnil pričakovanja tako obiskovalcev kot razstavljavcev. Zadovoljni so tudi v družbi Celjski sejem, kjer ocenjujejo, da bo po končnem obračunu vseh šestih sejemskih dni, letošnji obisk presegel lanskega. Kot uspešnega so sejem označili tudi obrtniki in podjetniki.

Sejemski vrvež se v knežjem mestu počasi umirja, v družbi Celjski sejem so s številkami in odzivi letošnjega Mosa zelo zadovoljni in se z optimizmom že obračajo k prihodnjemu, jubilejnemu. Prve ocene organizatorjev nakazujejo, da je sejem v šestih sejemskih dneh obiskalo več kot 125 tisoč ljudi, kar je več kot lani. Kot je povedal izvršni direktor družbe Celjski sejem Robert Otorepec vsi kazalci nakazujejo, da se trendi gospodarstva v Sloveniji dvigujejo, tudi rezultati ankete zadovoljstva med obiskovalci in razstavljavci so zelo obetavni.

banner-teal

Kot uspešnega je sejem ocenil tudi predsednik obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh. Ob tem je izpostavil predvsem številne in izjemno dobro organizirane obsejemske dogodke.

Po Mehovih besedah se je sejma udeležilo veliko več politikov, kot je bilo to v navadi v preteklih letih.

Učinke pogovorov, dogovorov in sklenjenih poslov bodo obrtniki in podjetniki lahko predstavili čez čas, morda prihodnje leto na že 50 Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti.

LK, foto: SHERPA

Deli