Lidl v Arnovsem gozdu položil temeljni kamen za nov logistični center

14:13

Lidl Slovenija je dopoldne v industrijski coni Arnovski gozd v bližini avtocestnega priključka Arja vas slavnostno položil temeljni kamen novega logističnega centra. Stal bo na več kot 13 hektarjih zemljišč, z njim pa bodo bistveno povečali skladiščne kapacitete in posodobili način dela. Naložba bo stala 70 milijonov evrov, končana pa naj bi bila konec prihodnjega leta.

_L3U5304
Lidl Slovenija je dopoldne v industrijski coni Arnovski gozd v bližini avtocestnega priključka Arja vas slavnostno položil temeljni kamen novega logističnega centra.

Lidlov logistični center v Arnovskem gozdu bo eden največjih sodobnih logističnih središč v Sloveniji in eden prvih modularnih Lidlovih logističnih centrov na svetu. Nadomestil bo dosedanji center v Komendi, v najem pa bo zaposlenih 200 ljudi. Generalni direktor Lidla Slovenija Gregor Kosi:

Izgradnja sodobnega logističnega centra v Arji vasi po besedah ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška ne bo imela velikega pomena le za delovanje Lidla, temveč tudi za celotno slovensko gospodarstvo. Zdravko Počivalšek:

Ob polaganju temeljnega kamna se je poslovodstvu Lidla Slovenija pridružil tudi žalski župan Janko Kos, ki je gradnjo novega logističnega centra ocenil za enega ključnih doprinosov k razvoju industrijske cone Arnovski gozd. Janko Kos:

Lidl, ki ima trgovine v 28 državah po svetu, je v Sloveniji prisoten od leta 2007. Pri nas ima 52 trgovin in zaposluje več kot 1.500 ljudi.

_L3U5346
Ob polaganju temeljnega kamna so se poslovodstvu Lidla Slovenija pridružili žalski župan Janko Kos, direktor podjetja Toming inženiring Tomaž Ročnik in minister za gospodarstvo Marjan Počivalšek.
_L3U5263
Generalni direktor Lidla Slovenija je Gregor Kosi.

ŠO, foto; GrupA

 

 

 

 

narocite-nt

Deli