Magles iz Arclina novi najemnik Paronovih prostorov

V podjetju ne razkrivajo ali nameravajo tovarniški kompleks tudi kupiti

13:24

Podjetje Magles iz Arclina je novi najemnik tovarniškega kompleksa Paron v Laškem. Pogodbo je podpisalo za eno leto, v tem času pa bo stečajni upravitelj Parona poskušal poiskati kupca za 2,5 hektarja veliko nepremičnino, ki jo sestavlja več proizvodnih hal in skladišč.

V tovarniškem kompleksu Parona odslej podjetje Magles iz Arclina.
V tovarniškem kompleksu Parona odslej podjetje Magles iz Arclina.

Ali nameravajo tovarniški kompleks tudi kupiti, v Maglesu ne razkrivajo. Povedali so le, da so Paron najeli zato, ker so se morali izseliti iz proizvodne hale Svee Zagorje, ki so jo imeli v najemu od leta 2016. Magles je tovarniški kompleks Parona, ki je v stečaju od leta 2015, najel do konca februarja 2019, je razvidno iz objav sodišča na spletnih straneh Ajpesa. Za marec in april je bila mesečna najemnina 5 tisoč evrov, ker je moralo podjetje proizvodne prostore prilagoditi svojim potrebam, za ostale mesece do konca najema pa najemnina znaša 7 tisoč evrov.

Magles plačuje tudi vse stroške obratovanja, vključno z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča in zavarovanjem za vse zgradbe. Čeprav je stečajni upravitelj Grega Lippai že pripravil nov predlog za prodajo Parona, očitno pričakuje, da prodajni postopek še ne bo tako hitro končan. Če pa bi se to vendarle zgodilo še pred iztekom najema, bo pogodba prenehala veljati. Kot smo že poročali, bo upravitelj laško tovarno prodajal na dražbi, izklicna cena naj bi znašala malo manj kot 3,2 milijona evrov. Datum dražbe še ni določen, saj morajo soglasje k predlagani prodaji dati še ločitveni upniki.

JI

Foto: GrupA

 

narocite-nt

Deli