Malo drugačna razstava

14:48

V celjski Galeriji Nika Ignjatiča so dopoldne odprli malo drugačno razstavo. Na ogled so namreč likovna dela učencev Osnovne šole Glazija, šole s prilagojenim programom. Galerija in šola sodelujeta že vrsto let.

Učenci prihajajo na različne delavnice in mentorica iz galerije Dona Pratnekar pogosto obišče šolo in otrokom pomaga pri ustvarjanju. Učenci so sodelovali tudi na letošnjem natečaju za praznik Mestne občine Celje in ustvarili plakat s celjskim gradom, ki je ob vrsti drugih del na ogled tudi na tokratni razstavi. Kot pravi specialna pedagoginja Martina Krebl, so izdelki rezultat spodbujanja in razvijanja posebnih talentov pri otrocih, kar ni vedno enostavno, je pa trud učiteljev poplačan z veseljem otrok, ko ti vidijo svoj izdelke na steni galerije. V galeriji pa so veseli, da lahko na ta način javnosti predstavijo ustvarjalnost otrok, ki ni pogosoto na ogled, je povedal Nejc Štefanič, predsednik društva Otroci otrokom, ki vodi galerijo.

Na otvoritvi so zapeli otroci iz Vrtca Tončke Čečeve, učenci iz Osnovne šole Glazija pa so pokazali, da znajo tudi dobro plesati. V Galeriji Nika Ignjatiča bodo prihodnji mesec razstavili še dela varovancev Centra za varstvo in delo Golovec.

TC, foto: GrupA

DL3U2944DL3U2953

banner-ntrc-martinovanje

Deli