Med mladimi je še interes za poezijo

12:28

Na spletni strani veronikini-veceri.si se je začelo spletno glasovanje za najboljšo srednješolsko pesem Mala Veronika 2018. Natečaj že tretje leto zapored organizira podjetje Fit media. Letos na natečaju sodeluje 41 srednjih šol, vsaka z eno pesmijo dijakinje ali dijaka.

_MG_2785
Prejemnica Male Veronike in tudi avtorica zmagovalne pesmi po izboru občinstva je bila 2017 Karin Vrbek iz Šolskega centra Celje. (Foto: GrupA)

Vsaka šola, ki želi sodelovati na natečaju Mala Veronika, pošlje eno pesem. Letos se je prijavilo 41 srednjih šol. Čeprav talenti za pesnikovanje niso vsako leto enako razporejeni, se je letos prijavilo še več šol kot lani, pravi direktorica podjetja Fit media, ki organizira natečaj, Vanesa Čanji.

banner-teal

Izbira nagrajenca ali nagrajenke je dvotirna. Po eni strani je na voljo spletno glasovanje, po drugi strani izbor naredi tudi strokovna žirija.

Strokovna komisija neodvisno od spletnega glasovanja izbere pet pesmi, ki imajo status nominiranke, dodaja Vanesa Čanji.

Zmagovalni avtor ali avtorica pesmi bo prejela glavno nagrado v vrednosti 400 evrov bruto s plaketo, monografijo Portreti sodobne slovenske literature in vabilo na predstavitev zmagovalne pesmi na podelitvi Veronikine nagrade, ki bo konec avgusta na Starem gradu Celje.

BGO

Deli