Med počitnicami ne bodo prepuščeni sami sebi

6:00

Varstvo mlajših šolarjev v poletnem času za marsikaterega starša predstavlja posebno skrb. Zato bosta občini Velenje in Šoštanj letos prvič organizirali poletno počitniško varstvo za otroke od prvega do petega razreda.

Varstvo med 7. in 16. uro bo v Vili Rožle oziroma Mladinskem centru Velenje omogočeno vse delovni dni v času poletnih počitnic. Za tedensko varstvo s prehrano, in sicer malico in kosilom, bodo starši odšteli 20 evrov za enega otroka. Starši bodo posameznega otroka lahko v počitniško varstvo vključili za dva počitniška tedna. Število mest bo omejeno, zato bo vpis predvidoma od 11. junija do zasedbe prostih mest. Varstvo bodo izvajali Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, tamkajšnja športna zveza in tamkajšnji mladinski center.

V zadnjem avgustovskem tednu bo v Vili Rožle zaživelo Otroško mesto.  Bo pa medobčinska zveza prijateljev mladine med poletnimi počitnicami v Vili Rožle in Sončnem parku izvajala tudi počitniške dejavnosti za otroke, ki si želijo le malo družbe.

TS
Foto: GrupA

kozje_poletni_tabor_otroci_gr_2915 (8)
Otroci iz Velenja in Šoštanja bodo to poletje imeli številne možnosti organiziranega preživljanja prostega časa.

narocite-nt