Mestni kino Metropol opažen v Evropi

12:16

Spletni portal Film New Europe skupaj z združenjem evropskih art kinematografov Europa Cinemas, vsak mesec kot priznanje za trdo delo in odličnost, izbere kinematograf, ki s svojim programom bogati lokalno skupnost. V mesecu aprilu je ta laskavi naslov prejel Mestni kino Metropol iz Celja.
Mestni kino Metropol že od leta 2004 gledalcem ponuja kakovostne filmske vsebine in predstavlja drugačen pogled na filmsko industrijo. Programski poudarek je na domačih, evropskih in neodvisnih filmih, katerih projekcije v Metropolu nemalokrat obogatijo s pogovori z režiserji ali strokovnjaki. Filmski naslovi so skrbno izbrani, obisk vsako leto raste, sploh po uspešni digitalizaciji konec leta 2013, ki so jo v edinem celjskem mestnem kinematografu izpeljali skupaj s Slovenskim filmskim centrom. V preteklem letu si je 486 projekcij art filmov ogledalo več kot 18.000 gledalcev, v letošnjem letu želijo v Metropolu privabiti več kot 20 tisoč obiskovalcev. O pomenu naziva kino meseca po izboru Evropskega združenja izbranih art kinematografov pa je programski vodja Metropola Samo Seničar povedal.

TS
Foto: GrupA

Več v tiskani izdaji Novega tednika.

V Mestnem kinu Metropol Celje skrbno izbirajo filmske naslove in iz leta v leto beležijo več obiskovalcev. Pomembna nagrada in vzpodbuda za nadaljnje delo pa je naziv kino meseca, ki sta ga Metropolu podelila Združenje Europa Cinemas in portal Film New Europe.

banner-ntrc-martinovanje