Mladi letos izdelovali družabne igre

13:25

Store 1Eden od projektov Cinkarne Celje, s katerim podjetje že vrsto let skrbi za to, da mladi spoznavajo njegov pomen in delo, je likovno-ustvarjalni natečaj za osnovno- in srednješolce. V celjski osrednji knjižnici so v torek pripravili zaključno prireditev letošnjega natečaja in podelili nagrade najboljšim. Mladi so letos izdelovali družabne igre pod skupnim naslovom Poišči izdelke cinkarne.
»Enako pomemben, kot je poslovni uspeh, je tudi odgovoren odnos do okolja, v katerem delujemo. Pomembno se nam zdi, da ljudje poznajo naše delo in izdelke,« je dejal predsednik uprave in generalni direktor Tomaž Benčina.
Odziv na enajsti natečaj je bil zelo dober, podobno kot vsako leto, ugotavlja vodstvo podjetja. Vsako leto mladim zastavi izziv, ki jih vodi k raziskovanju in ustvarjanju. Letos je 560 mladih iz osnovnih in srednjih šol v regiji izdelalo več kot 40 družabnih iger z izdelki podjetja, ki jih srečujemo v vsakdanjem življenju: žveplova kislina je v akumulatorjih avtomobilov, titanov dioksid je v kozmetiki, zdravilih, barvah ali papirju, cinkove zlitine so v okovju, masterbatchi so osnova za vse plastične izdelke, gospodinjski aparati so zaščiteni s praškastimi laki …
»Izdelki mladih so izvirni in praktično uporabni, pri tem so mladi uporabili različne tehnike in materiale, ena od ekip je vprašanja in odgovore celo zapisala v verzih,« je sodelujoče pohvalila članica uprave in tehnična direktorica Nikolaja Podgoršek Selič. Z nekaterimi od njih se bo mogoče v prihodnjih dneh igrati v Osrednji knjižnici Celje, fotografije izdelkov pa so na ogled na spletni strani cinkarne.

TC, foto: GrupA

Kalobje, OŠ Nazarje in OŠ Glazija ter Srednja šola za kemijo, elektrotehniko in računalništvo ŠCC. Posebne nagrade so izročili ekipam II. OŠ Celje, OŠ Blaža Kocena Ponikva, Gimnazije Celje – Center in Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

DL3U2580DL3U2711Na zaključni prireditvi se je zbrala množica otrok, ki jih je na koncu zabaval čarodej Toni.