V finišu na Rogli najmočnejši favorit Rafal Majka

Kraljevska etapa Celje - Rogla poljskemu kolesarju, ki ima velike cilje tudi na dirki Tour de France

18:40

Poljski hribolazec Rafal Majka (Bora – Hansgrohe) je novi vodilni na 24. izvedbi Po Sloveniji! Po pričakovanjih je napadel na 13 kilometrov dolgem vzponu na Roglo in ciljno črto prečkal 4 sekunde pred Italijanom Giovannijem Viscontijem (Bahrain – Merida) ter 12 sekund pred Avstralcem Jackom Haigom (Orica – Scott).

Najboljša trojica tretje etape v boju za zmago ob vzponu na Roglo.
Najboljša trojica tretje etape v boju za zmago ob vzponu na Roglo.

Majka je prevzel skupno vodstvo in sedaj ima le še dokaj enostavno nalogo obrambe majice na jutrišnji etapi s ciljem v Novem mestu.

Start tretje etape kolesarske dirke po Slovenije, od Celja do Rogle, dolge 168 kilometrov, je bil nadvsem spektakularen. V celjskem mestnem jedru se je zbrala množica obiskovalcev, ki so si hoteli ogledati start najzahtevnejše etape, ki bo bržčas tudi odločila o skupnem zmagovalcu. Znak za začetek etape je z zamahom zastavice ob glasnem odštevanju množice do starta dal celjski župan Bojan Šrot.

Vodilni po dveh etapah, včerajšnji zmagovalec etape v Ljubljani Luka Mezgec (Orica-Scott) ni imel velikih pričakovanj pred etapo.

Potek dirke je sicer kazal, da je tudi na vzponu na Roglo še dokaj dolgo bil konkurenčen, potem pa ni imel več moči.

Jan Polanc (UAE Team Emirates) pa je veljal za enega skritih favoritov za visoka mesta na Rogli. Tudi z njim smo se pogovarjali pred začetkom etape.

Na koncu je na Roglo Jan Polanc osvojil 11. mesto.

Pred začetkom tretje etape na Krekovem trgu v Celju.
Pred začetkom tretje etape na Krekovem trgu v Celju.

Jutri bo še zadnja etapa od Rogaške Slatine do Novega mesta, znova pa bo trasa v velikem delu šla tudi po celjski regiji  (Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Štore, Celje, Laško, Rimske Toplice, Zidani Most, Radeče).

ROBERT GORJANC

Foto: VID PONIKVAR/SPORTIDA

 

Deli