Močni barvni kontrasti za poletne dni

10:40

V Kvartirni hiši v Celju razstavlja Gregor Purgaj, umetnik, ki živi in ustvarja v Murski Soboti in sodi v generacijo mlajših slovenskih umetnikov. Na razstavi z naslovom Growing Flowers se Purgaj predstavlja z delom opusa, za katerega so značilne intenzivne barvne palete in kontrasti.

purgaj
Gregor Purgaj (levo) ob kustosinji Tanji Kerič in predsednikom Turističnega in kulturnega društva Celje Matijo Golnerjem (Foto: Matej Čepin)

Gregor Purgaj je že v rani mladosti pokazal talent in zanimanje za likovno umetnost in kaj kmalu začel eksperimentirati z barvo v sprejih in poskusil z grafiti. Razstava Growing Flowers stopa v območje ulične umetnosti ali pogosteje poimenovane street art, pravi kustosinja Tanja Kerič.

Pri svojem delu Purgaj najpogosteje uporablja akril in barve v sprejih. Samo zasnovo slike izdela s pomočjo šablone, dodaja Keričeva.

Naslov razstave je v povezavi z njegovim razvojem likovnega ustvarjanja.

Optimizem barv deluje zelo sproščeno, njegovi junaki na platnih po svojih oblikah zasijejo v posebni nenavadnosti. Razstava v Kvartirni hiši bo na ogled od konca avgusta.

BGO

Deli