Monika ima skuter, Andraž električno rolko

14:04

Letošnji izbor v akciji Naj maturantka in naj maturant se je končal na Glavnem trgu v Celju, kjer sta si zmagovalca priborila vsak svojo nagrado.
Več kot sto mladih iz enajstih enajstih srednjih šol v regiji se je v sedmi sezoni akcije Naj maturantka in naj maturant, ki jo pripravlja naša medijska hiša, potegovalo za laskavi naslov in predvsem za eno od lepih nagrad, skuter Suzuki in električno rolko, ki sta ju za zmagovalca pripravila AC Fri-Mobil Celje ter Citycenter Celje.
Letos sta največ glasov v finalnem delu tekmovanja zbrala Monika Vrečko, dijakinja Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje, in Andraž Hrastnik iz Šolskega centra Šentjur. V petek je zaradi močnega dopoldanskega dežja že kazalo, da bo prireditev Cityband 2018 padla dobesedno v vodo, a jo je Citycenter Celje prestavil za eno uro, ko se je že pokazalo sonce. Letošnja zmagovalca akcije sta se pomerila na kvizu, za katerega so vprašanja pripravili direktorica naše medijske hiše Anica Šrot Aužner, vodja Citycentra Celje Darja Lesjak in direktor AC Fri-Mobil Zdenko Fridau. Glede znanja je bil rezultat med Moniko in Andražem neodločen, zato je na koncu žreb odločil, kdo je lahko izbiral med obema nagradama. Monika je izbrala Suzukijev skuter, ki ji ga je podarilo podjetje AC Fri-Mobil, izročil pa njegov direktor Zdenko Fridau.
»Ta nagrada mi resnično pomeni ogromno,« je povedala Monika. Cela družina je pomagala zbirati kupone zanjo, tudi njen fant je hodil od hiše do hiše in ljudi prosil zanje. Monika si je namreč neizmerno želela skuter. »Že od nekdaj sanjam o motorju in dala sem vse od sebe, da sem ga dobila. Hvala staršem in vsem ostalim, ki so glasovali. Res sem vesela in hvaležna.«
Andraž Hrastnik je prejel električno rolko, izročila mu jo je vodja Citycentra Celje Darja Lesjak »Kaj hočem, dekle je zmagalo. Prav je tako, saj veste, da moramo tudi moški malo popustiti. Naj se srečno vozi. Tudi meni električna rolka veliko pomeni. Hvala vsem, ki so glasovali, predvsem mami, ki se je najbolj potrudila, in sorodnikom. Celo sošolci, prijatelji in znanci so glasovali zame. Na električno rolko še nisem nikoli stopil, zdaj ste mi dali priložnost, da se jo naučim voziti.«
Letošnja akcija se je tako končala, zmagovalcema želimo srečno vožnjo in brezskrbne počitnice.

TC, SŠol, foto: GrupA

Več v tiskani izdaji NT

_L3U0348