Morda še letos izgradnja kolesarske steze Levec-Medlog

Obisk državnega sekretarja za infrastrukturo v Žalcu in Preboldu

5:46

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben je imel konec tedna delovno srečanje z županoma Občine Žalec Jankom Kosom in Občine Prebold Vinkom Debelakom. Tema pogovorov so bili načrti na področju državne cestne infrastrukture v obeh občinah.

Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, Jure Leben, v pogovoru z županom Občine Žalec, Jankom Kosom.
Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben v pogovoru z županom Občine Žalec Jankom Kosom.

Glede rekonstrukcije ceste skozi Šempeter je državni sekretar dejal, da je še letos predvidena ureditev odseka v dolžini enega kilometra, saj trenutno potekajo odkupi zemljišč, prav tako je letos predviden javni razpis za izvedbo gradbenih del. Vprašanja žalske občine so se nanašala tudi na kolesarsko stezo Levec-Medlog, za katero so že pridobljena zemljišča, še letos pa je predvideno javno naročilo za izgradnjo. Leben je napovedal, da je zaključek gradnje mogoč še v letos.

Za umirjanje prometa motoristov na državni cesti Latkova vas-Trbovlje je načrtovan sklic sestanka pristojnih služb o možnosti izgradnje krožišča. Za novo cestno povezavo Zasavja s Savinjsko dolino je po besedah državnega sekretarja v pripravi idejni projekt, ki bo pokazal smiselnost ter lokacijo predora. Na osnovi tega bo narejena tudi študija prometa. Na temo energetske prenove stavb je predvideno srečanje predstavnikov ministrstva in občine.

RG

Foto: DRSI

banner-ntrc-martinovanje

Deli