Motiv za smrt na Polzeli še ni pojasnjen

11:36

Na celjski policiji so danes pojasnili nekaj podrobnosti o tragediji, ki se je zgodila v soboto okoli 13. ure na Polzeli. Kaznivega dejanja – zaenkrat še ni znano, ali gre za uboj ali povzročitev hude telesne poškodbe –  je osumljenec 43-letni A.V. Ta je do smrti s sekiro poškodoval 69-letnega prijatelja svoje mame in soseda.

“43-letnik je zjutraj prišel domov, ko sta mama in 69-letnik spravljala drva, nato pa se je odpeljal, a se je kmalu vrnil nazaj in pomagal pri delu. Nato je na vrtu ob hiši prišlo med njima do nesoglasja. Ko je mati želela umiriti situacijo, saj je 43-letnik želel fizično obračunati z 69-letnikom, jo je sin odrinil, da je padla po tleh in si zlomila roko. Nato je 43-letnik pograbil sekiro in starejšega znana večkrat z njo udaril po glavi, da je moški umrl na kraju dogodka,” pravi Aleš Slapnik vodja pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Celje.

84610845_488342325418912_9140227113591242752_n

Storilec se je nato odpeljal proti Avstriji, kjer je tamkajšnjim policistom dejal, da je povzročil nesrečo in da je v Sloveniji nekoga umoril. Pozno zvečer so Avstrijci osumljenca slovenski policiji predali na Holmcu.

“Motiv za sobotni dogodek še ni povsem pojasnjen, okoliščine še preiskujemo. In šele po koncu bomo skupaj s tožilstvom tudi kvalificirali pravno podlago za ovadbo ali za uboj ali za povzročitev hude telesne poškodbe,« dodaja Slapnik.

Osumljenec sicer do zdaj nikoli ni bil v sporu z žrtvijo. 69-letnik je večkrat njegovi mami nudil pomoč pri delih. Pomoč je poklicala ena izmed sosed.

SŠol

Foto: ŠO

Deli