Muri fest za zabavo in dober namen

12:39

Nedeljsko dogajanje na vadišču ŠKD Celeia je pripravil Zavod Muri – Za tekališče psov v zavetišču Zonzani
Da manjka takšnih druženj psov in lastnikov, kakršno je bilo v nedeljo v Bukovžlaku na vadišču ŠKD Celeia, smo slišali od udeležencev. A ti niso prišli le zato, da bi preživeli prijetno popoldne v družbi svojih psov in poklepetali z drugimi »pasjeljubci«, pač pa tudi zato, da bi pomagali Zavodu Muri, ki je pripravil dobrodelni Muri fest. Z njim je zbiral denar za tekališče za pse v zavetišču Zonzani.
Zavod, ki ima sedež na Vranskem in ga je ustanovila Katjuša Rajovec, je svoje delovanje usmeril predvsem v sodelovanje z zavetiščem Zonzani. »Prav se nam zdi, da pomagamo lokalnemu zavetišču in da psom omogočimo več kot le najbolj nujne stvari, ki jih sicer financirajo občine za 30-dnevno bivanje psov. Pse redno vodimo na sprehode in pomagamo zanje iskati odgovorne lastnike,« pravi ustanoviteljica, ki se ji je pri tem porodila zamisel o tekališču za pse, da bi imeli tako več možnosti za gibanje. Poleg tega bi to bila zanje dodatna možnost za socializacijo in druženje. Zato se je zavod lotil zbiranja denarja. Po najbolj ugodnem predračunu je bilo za tekališče treba zbrati 1.200 evrov, kar je zavodu uspelo zbrati z licitacijo in nedeljskim dogodkom.
Že tekajo
Kot pravi vodja zavetišča Tatjana Lenko, je sodelovanje z Zavodom Muri odlično. »Pred letom smo se dogovorili, da nam bodo pomagali, zato imajo prost vstop v zavetišče in vpogled v naše delovanje, torej nismo zaprti, ko so nam nekateri očitali. Le pravi ljudje smo se morali najti,« pravi Lenkova. Trenutno je v zavetišču sedem psov za oddajo, eden od njih je bil tudi »gost« na dogodku.
Zavetišče je medtem manjše tekališče, ki ga lahko še razširi, že uredilo in za to založilo lastna sredstva. »Petkova interna otvoritev je pokazala, da so psi navdušeni. Po pol ure teka in skakanja so bili tako utrujen, da so čakali pred vrati, da bi lahko šli nazaj v boks,« pove v smehu Tatjana Lenko.

TC, foto: GrupA

Več v tiskani izdaji NT

_L3U2063Odziv obiskovalcev je bil dober in pohvalili so organizacijo dogodka, na katerem so se lastniki in psi med drugim pomerili v pasjih igrah brez meja.

_L3U1970Katjuša Rajovec in kuža iz zavetišča, ki išče dom.

narocite-nt