Muzikal o Veroniki in Frideriku

14:01

Celjski ustvarjalci, ki pripravljajo muzikal Veronika Deseniška, so razpisali avdicijo za pevce zbora. Priprave za muzikal, ki ga bodo premierno uprizorili 5. julija na celjskem Starem gradu, so v polnem zamahu. Muzikal bo nato iz Celja potoval še po drugih krajih države.
Producent muzikala Miha Firšt je pojasnil, da je scenarij končan, glasbo je napisal Leon Firšt, izbrani so vsi glavni ustvarjalci. Režiser je Marko Plantan, dirigent je Simon Dvoršak, za scenografijo bo poskrbel Matija Kovač, koreografinja je Aja Zupanec, 3D projekcije na grajsko obzidje pripravlja Tomislav Gangl. Izbrana je tudi igralska ekipa, v kateri so med drugim Tanja Ravljen, Klemen Bunderla, Mihael Strniša, Boštjan Korošec. Ponovitve muzikala bodo na gradovih po Sloveniji, pravi Miha Firšt.

Povejmo še, da ustvarjalci muzikala njegovo ponovitev med drugim načrtujejo še na gradu Tabor v hrvaških Desenicah, od koder izvira Veronika Deseniška. Se bodo pa trudili, da bi ljubezenski zgodbi o Veroniki in Frideriku, za katero se zdi, da jo Slovenci premalo promoviramo in jo premalo poznamo, dali pravo veljavo in s tem morda spodbudili tudi razvoj sorodnih turističnih produktov.

TS
Foto: Osebni arhiv ustvarjalcev

Videospot za prvo skladbo iz muzikala si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Utrinek iz snemanja videospota za Veronikino pesem.

Tanja Ravljen bo nastopila v vlogi Veronike Deseniške, v drugi igralski zasedbi pa bo to vlogo prevzela Eva Černe.