Muzikal Trač slavil na 27. Dnevih komedije

7:06

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je včeraj s podelitvijo žlahtnih komedijskih priznanj in ogledom komedije Dan norosti zaključil 27. festival Dnevi komedije, edini gledališki festival v Sloveniji, ki ponuja ogled najboljše komedije preteklega leta. V tekmovalnem delu festivala se je od začetka meseca zvrstilo osem predstav in med njimi je strokovna komisija nagradila igralko Ivo Krajnc Bagola, igralca Uroša Smoleja, režiserja Eduarda Milerja in muzikal Trač. Prav tako je občinstvo za žlahtno predstavo izbralo muzikal Trač v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in Gledališča Koper.

trač2
Foto: Peter Giodani

Strokovna žirija 27. Dnevov komedije je odločila, da je žlahtni komedijant 2018 Uroš Smolej, ki v komičnem muzikalu Trač odigra vinjenega župnika. Žlahtna komedijantka 2018 je postala  Iva Krajnc Bagola, ki je žirijo navdušila kar v dveh vlogah, kot  Hero v muzikalu Trač in Gospa Jourdainova v Žlahtnem meščanu. Igralka je ob prejemu nagrade pohvalila celjsko občinstvo, ki se je zelo dobro odzivalo na predstave, nagrade je bila zelo vesela. Iva Krajnc Bagola.

Žlahtni režiser je postal Eduard Miler za režijo Molièrovo komedije Žlahtni meščan v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega. Naziv žlahtne komedije nosi zabavni muzikal Trač. V obrazložitvi ja komisija zapisala, da ga zaznamuje in odlikuje sijajen izvirni libreto avtorja Gašperja Tiča, ki skupaj z glasbo Davorja Hercega uokvirja bogato in duhovito odrsko dogajanje.  Mestno gledališče ljubljansko je tako pobralo vse nagrade in direktorica omenjenega gledališča Barbara Hieng Samobor je bila praznično navdušena.

Muzikal Trač je prav tako dobil tudi najvišjo povprečno oceno celjskega občinstva.

BGO

Preberite še:

Začenjajo se letošnji Dnevi komedije

narocite-nt

Deli