Na Celjskem včeraj več prometnih nesreč in več poškodovanih

10:45

V prometnih nesrečah na Celjskem se je včeraj poškodovalo več oseb.

Okoli 14.30 je na avtocesti med Ljubečno in Dramljami 26-letni voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo 55-letnega voznika avtomobila, ki je stal v koloni. Njegovo vozilo je odbilo še v vozilo pred njim. Rezervno kolo, ki je padlo z avtomobila 55-letnika, je poškodovalo še četrto vozilo. V trčenju se je 55-letnik hudo poškodoval, 26-letni povzročitelj pa lažje. V času ogleda in odstranjevanja posledic nesreče je bila avtocesta na tem odseku zaprta, zaradi obvozov je gneča nastala tudi na lokalnih cestah.

prometna - simbolicna-pix

Prav tako včeraj, okoli 10. ure, je voznik tovornega vozila obvestil policijo, da se mu je na uvozu na avtocesto Celje – Center, v smeri proti Ljubljani, prevrnila prikolica. Zaradi odstranjevanja prikolice z vozišča in čiščenja ceste je bil uvoz na avtocesto na tem delu zaprt približno štiri ure.

Nekaj minut pred 11. uro se je nesreča zgodila tudi v Vrbnem. Tam sta zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču čelno trčili dve osebni vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil v smeri proti Celju in je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Takrat je po tem voznem pasu pravilno pripeljal drugi voznik osebnega vozila. Le-ta se je v trčenju lažje poškodoval.

Čelno trčenje so včeraj policisti okoli 13.30 ure obravnavali tudi na Ponikvi. V tem primeru je voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotni vozni pas in čelno trčila v voznico drugega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Povzročiteljica se je v trčenju lažje poškodovala.

Nekaj pred 14. uro so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali še na avtocesti med Celjem in Dramljami v smeri Maribora. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v avtomobil, ki je vozil pred njim. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnika v obeh vozilih.

Nekaj pred 19. uro pa se je nesreča zgodila še v Vrbju, kjer je padel 67-letni voznik kolesa z motorjem. Ta je vozil vozil brez varnostne čelade in močno pod vplivom alkohola.

SŠol

Foto: Pixabay

banner-ntrc-martinovanje

Deli