Na celjskih spomladanskih sejmih več obiskovalcev kot lani

9:55

V nedeljo se je na celjskem sejmišču končal tridnevni spomladanski sejemski trojček – Flora, Poroka in Altermed. V soboto in nedeljo je tradicionalno pomladansko sejemsko druženje dopolnila še mednarodna prodajna razstava in največje regijsko srečanje čebelarjev ApiSlovenija. Sejme je v treh dneh obiskalo več kot 21 tisoč obiskovalcev, s čemer so organizatorji, družba Celjski sejem, izjemno zadovoljni. Celje so zadovoljni zapuščali tudi razstavljavci.

sejem 1

banner-teal

V treh sejemskih dneh se je v Celju predstavilo 425 razstavljavcev iz 16 držav. Da gre za priljubljen sejemski mozaik dokazujejo obiskovalci. Našteli so jih več kot 21 tisoč, kar je za dobrih pet odstotkov več kot lani. Prva analiza rezultatov raziskave, ki jo med razstavljavci in obiskovalci sejmov redno pripravlja organizator, kaže da so bili s sejemskim dogajanjem zelo zadovoljni. Predvsem pa so v družbi Celjski sejem veseli številnih potrditev razstavljavcev, da se vrnejo spet prihodnje leto.

Sicer pa je dogajanje na razstavnih prostorih dopolnilo bogat spremljevalni program. Na sejmišču je bilo mogoče med drugim slišati, da imajo zeleni poklici prihodnost. Odnos do narave in s tem zelenih poklicev se v zadnjem obdobju precej spreminja, saj se ljudje spet množično usmerjajo v proizvodnjo lastne hrane. Spreminja se miselnost, da se zaradi nizke cene sadja in zelenjave ne izplača pridelovati.

Priložnost za nova delovna mesta pa predstavlja tudi industrijska konoplja. Izdelki iz te vsestranske rastline po besedah predsednika Zadruge Konopko Davida Geršaka ponujajo številne možnosti, posledično tudi pri ustvarjanju novih delovnih mest v lokalnem okolju. Eden od osrednjih dogodkov v okviru srečanja čebelarjev ApiSlovenija je bil gotovo podpis deklaracije v podporo slovenski pobudi, da Organizacija združenih narodov 20. maj razglasi za Svetovni dan čebel.

Bo pa na celjskem sejmišču znova živahno že ta konec tedna, ko organizatorji pripravljajo prvi festival ribjih jedi in vina.

LK