Na cestah že več motoristov

10:37

Za številne motoriste se je začela motoristična sezona. Ravno v njenem začetku pa se zgodi največ nesreč, tudi zato, ker vsi motoristi na vožnjo z motorji po zimski sezoni še niso tako dobro pripravljeni. Javna agencija za varnost prometa skupaj s policijo tako že pripravlja preventivna srečanja, na katerih bo govora o varnosti motoristov. Na delavnicah bodo motoristi lahko tudi preverili svoje sposobnosti in znanje iz cestnoprometnih predpisov.

Na Celjskem bo ena izmed preventivnih aktivnosti za večjo varnost motoristov 21. aprila na poligonu Centra varne vožnje ZŠAM na Ljubečni. Poleg policistov bodo sodelovali tudi reševalci nujne medicinske pomoči, gasilci, predstavniki Združenja šoferjev in avtomehanikov Celje. Policisti bodo na poligonu prikazali prvine spretnostne vožnje, svoje motoristične spretnosti pa bodo lahko pod nadzorom preizkusili tudi motoristi. Na kraju bodo pokazali tudi primer obravnave prometne nesreče ter reševanje poškodovanega motorista.

motorist
Foto: Arhiv NT

Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč, ki jih povzročijo motoristi, sta neprilagojena hitrost in nepravilna stran oziroma smer vožnje. Težavo predstavlja tudi alkohol, saj so vozniki motorjev samo lani pod vplivom alkohola povzročili kar 95 prometnih nesreč po vseh Sloveniji.

SŠol

narocite-nt

Deli