Na cesti Ljubno-Luče ugasnilo življenje

8:20

Sinoči se je na regionalni cesti izven naselja Primož pri Ljubnem zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 32-letna voznica osebnega avtomobila. Dve osebi sta bili hudo telesno poškodovani. 

Nesreča se je zgodila, ko je 25-letni voznik osebnega avtomobila vozil v smeri proti Lučam, pri tem pa v desnem nepreglednem ovinku zapeljal v levo, kjer je trčil v osebni avtomobil, ki ga je v nasprotni smeri pravilno pripeljala 32-letnica. V trčenju je 32-letnica zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, njena 21-letna sopotnica in 25-letni voznik pa sta bila hudo telesno poškodovana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, ki so proti naletno in proti požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom rešili ukleščene osebe iz vozila, z vpojnimi sredstvi posuli cestišče, razsvetljevali okolico nesreče ter nudili pomoč reševalcem in policiji. Poškodovani osebi sta bili z reševalnimi vozili NMP Mozirje in NMP Velenje prepeljani v Splošno bolnišnico Celje.

Manj tragično se je končala prometna nesreča v križišču v Kapli v občini Tabor, kjer sta včeraj popoldne trčili kombinirani vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulatorja in posipali razlite motorne tekočine po cestišču. Reševalci NMP Žalec in Celje so dve poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

crash
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

ŠO

Deli