Na dražbi del Aerove upravne stavbe

11:30

Prihodnji teden bo prvič na dražbi tudi del Aerove upravne stavbe na Ipavčevi ulici v Celju. Skupaj z njo in parkirišči bodo naprodaj še vsa oprema ter dve skladišči nevarnih odpadkov. Izklicna cena bo znašala malo več kot milijon 400 tisoč evrov.

aero_stecaj_alenka_gril_sh_r
Stečajna upraviteljica Aera, Alenka Gril.

Stečajna upraviteljica Aera Alenka Gril prostore v upravni stavbi, ki jih zdaj prodaja in v pritličju ter dveh nadstropjih skupaj merijo 4.600 kvadratnih metrov, že vse od začetka stečaja oddaja v najem različnim najemnikom. Ker je ves čas zaseden pretežni del pisarniških prostorov, pričakuje, da bo zanimanje tudi za nakup.

Grilova je bila doslej pri prodaji premoženja Aera, ki je šel v stečaj pred dobrimi tremi leti, dokaj uspešna. Poleg upravne stavbe v Celju mora najti kupca le še za 100-odstotni poslovni delež v podjetju Aero Beograd, ki ga je neuspešno prodajala že v začetku leta. Cena za podjetje, ki ima na dobri lokaciji v glavnem mestu Srbije 21 tisoč kvadratnih metrov zemljišč s poslovnimi stavbami, je namreč na prvi dražbi znašala dva milijona evrov.

JH

Foto: SHERPA

narocite-nt

Deli